• 15 jaar ondernemen

  Behoud het goede, verbeter het minder goede

  José de Langen | ZZP – eigenaar De Langen Consultancy

  Ontdekkingstocht
  Op 7 oktober 2005 startte ik mijn onderneming: De Langen Consultancy, Organisatieadvies, Interim – management & Coaching bij veranderingstrajecten.

  Dromen
  Ik had een droom. Ik wilde graag in veel verschillende soorten organisaties werken als organisatieadviseur & interim/veranderkundige en coach. Dit leek mij interessant. Ook houd ik van afwisseling en vrijheid. Mijn visie was om mensen te laten werken vanuit hun kracht, waardoor individuen, teams en organisaties in het geheel beter zouden gaan functioneren. Maar daar kwam ik pas later achter. In 2005 was het vooral een onbewuste motivatie en een sprong in het diepe.

  Loopbaancoaching
  Voor de start van mijn onderneming had ik een loopbaantraject gevolgd. Hierin had ik onderzocht wat werkelijk bij mij paste. Dit bleek het ondernemerschap. Ik ging aan de slag, zonder de uitkomst te kennen. Een mooi avontuur.

  Interim-management
  In januari 2006 kreeg ik mijn eerste opdracht. Ik werd interim-manager op een revalidatie-afdeling in de zorg. Deze opdracht werd mij gegund door een oud-collega. Mijn dank was groot.

  ZZP-opdrachten
  Vervolgens ging ik van opdracht naar opdracht. Ik begeleidde een Management Team/Raad van Bestuur om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Ik mocht een notitie over functiedifferentiatie in de zorg schrijven en implementeren. Ook werd ik externe coach bij de Universiteit Twente voor managers/directeuren/senior professionals.

  Ontmoetingen
  De kop was er af en de eerste jaren waren geslaagd. Mijn ZZP-werkende leven kreeg mooie wendingen. Netwerken gaf mij energie; ik houd ervan nieuwe contacten aan te gaan. Ik ging naar diverse bijeenkomsten. Meestal met het idee ‘interessant en ik ben benieuwd’. Vaak kwam ik met energie en enthousiasme terug. Soms ook met een nieuwe opdracht.

  Mindset
  Achteraf gezien ontwikkelde ik een mindset, die mij hielp om mij als ZZP-er door te ontwikkelen. Door positieve ervaringen kwam ik in nieuwe situaties, waarin ik mijn toegevoegde waarde mocht laten zien als organisatieadviseur, coach of verandermanager. Ik las graag, dus ik ontwikkelde mij ook als expert.

  Strategie en koers
  We zijn inmiddels 15 jaar verder. Ik ben nu ervaren als interim/verandermanager op operationeel, tactisch en strategisch niveau in de zorg. Ik heb me verdiept in de kracht van relaties en het effect hiervan op de samenwerking. Voor mij is succesvol ondernemen omgaan met mensen, waarmee er wederzijds een klik is of ontstaat. Investeren in relaties is dus belangrijk. Hierdoor wordt elk doel haalbaar en ontstaan de mooiste innovatieve creaties.

  Gecertificeerd coach
  Ik ben inmiddels gecertificeerd coach gericht op Leven, Relaties en Werk. Ik ervaar nu meer dan ooit dat de kern is om je te richten op je unieke talenten, die heb jij ook! Mijn talenten zijn analyseren, waarnemen, luisteren en dit vertalen naar creatieve concepten en het behalen van resultaten. Ook ben ik een leider. Vervolgens effectief en creatief organiseren, zodat een team in de flow kan komen. Een prettige ervaring, voor allen die hier onderdeel van zijn.

  Ontwikkeling persoonlijk leiderschap
  Toen ik begon als ZZP-ondernemer, was ik een manager die vooral vanuit het hoofd aan het werk was. Inmiddels heb ik een schat aan ervaringen opgedaan. Na vele hoogtepunten én ook enkele dieptepunten kijk ik met plezier terug op 15 prachtige jaren in de consultancy branche als ondernemer. Ik heb mijn persoonlijk leiderschap en authenticiteit ontdekt. Ik ben soms lijder geweest, maar ben nu leider en wendbaar in mijn leven, relaties en werk. Dat voelt vreugdevol.  
  Graag ondersteun ik jou ook om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

  Leiderschap en Wendbaarheid
  De vragen van organisaties zijn nog hetzelfde; het stagneert, het team is niet vooruit te branden, financiële verliezen, een te hoog ziekteverzuim, personele knelpunten zoals mismanagement en/of conflicten onderling. Leiderschapsvraagstukken, zoals hoe geef ik leiding zonder weerstand? Of in coronatijd; hoe geef ik leiding bij thuiswerken?
  Mijn aanpak? ik ben flexibel en in staat om elke vraag uniek te beantwoorden. Ik voel, ervaar, hoor en zie wat er speelt. Dit is ervaringsgericht leren, vanuit denken, handelen en intuïtie, in combinatie met diepgaande kennis. De verandering die ik zelf heb doorgemaakt? Van minder dienstbaar naar meer stap voor stap, vanuit mijn ervaring spiegelen wat ik zie en dit bespreekbaar maken. Het mooie is dat dit wordt gewaardeerd.


  Webinar volgen?
  Je kunt je nu inschrijven om deel te nemen aan mijn webinar over 15 jaar ondernemen in de consultancy branche.
  Ter ere van dit jubileum verloot ik onder de deelnemers 3 gratis coach sessies van 1,5 uur!

 • ola

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.